lördag 2 juni 2012

Statsbesök Sydkorea del 2



Mötet med den koreanska hälsoministern gick jättebra, över förväntan faktiskt. Ministrarna kom väldigt väl överens och diskuterade allt mellan himmel och jord, mycket fokus låg dock på äldrefrågorna då Korea dom bekant har världens snabbast åldrande befolkning. Maria Larsson lämnade efter tag över till mig och jag fick tillfälle att ta upp några av företagens frågor. Förutom äldrevård så diskuterades framtidens utmaningar och sjukhus, cancervård och radioterapi, infektionskontroll och antibiotikaresistens. Den koreanska ministern föreslog sedan att ett gemensamt hälsoforum ska arrangeras under hösten. Han kommer att utse en motpart till Swecare för fortsatt diskussion.



Väldigt nöjda med det positiva mottagandet våra frågor fått och förslag på konkreta gemensamma aktiviteter, begav vi oss tillbaka till hotellet där Maria Larsson skulle träffa hälso- och sjukvårdsföretagen i delegationen under lite lugnare former och höra om hur de ser på affärsmöjligheterna. Med på delegationen var företag som Elekta, Bactiguard, SCA, Phoniro mfl.



Dagen avslutades med kungaparets svarsmiddag. Det hela arrangerades som en stående buffé för att så många som möjligt skulle kunna delta. Det var god stämning och mycket folk, hälsoministern dök upp, presidenten och många andra prominenta gäster. The Real Group uppträdde. Sammanfattningsvis, ett par oerhört intensiva dagar i Seoul. Bra aktiviteter som har visat upp olika aspekter av det koreanska samhället. Vi tackar Exportrådet för bra genomförande av näringslivsdelegationen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar