lördag 2 juni 2012

Statsbesök Sydkorea



Igår morse anlände jag till Seoul och hoppade in i det pågående statsbesöket. Kungen och drottningen besöker Sydkorea och regeringen representeras av Maria Larsson och Annie Lööf. Med tanke på förra höstens äldredelegation till Korea och det stora intresse som finns där för svensk sjuk- och äldrevård så var det naturligt för Swecare och ett antal av medlemsföretagen att delta.



Första aktivitet är en lunch med näringslivsdelegationen där ett par representanter med erfarenhet av den koreanska marknaden berättar om ”dos and don’ts” i Korea, utmaningar, svårigheter, hur de hanterat etableringar. Språksvårighet och kulturella skillnader är genomgående utmaningar, som på många andra ställen måste man ha lokal förankring och en pålitlig partner för att lyckas.



Eftermiddagen fortsätter med besök på LG-Ericsson där vi får höra om verksamheten och sedan gå på tur runt i forskningsanläggningen. Sydkorea är en av världens, om inte världens mest avancerade och utvecklade telekommarknader. Dagen fortsätter med ett småföretagarseminarium med både svenska och koreanska deltagare och avslutas med kulturella aktiviteter, ett besök på Korea Furniture Museum och middag.



Under middagen får vi en presentation av det koreanska musikundret, K-pop och det populära flickbandet Girls Day uppträder.



Idag fortsatte programmet med två delar, en inriktad mot hälso- och sjukvård där drottningen och Maria Larsson deltog. Första punkt på programmet var besök på Bucheon Geriatric Hospital och invigning av dagens Dementia Forum.



Idag fortsatte programmet med två delar, en inriktad mot hälso- och sjukvård där drottningen och Maria Larsson deltog. Första punkt på programmet var besök på Bucheon Geriatric Hospital och invigning av dagens Dementia Forum.



På sjukhuset har Dr. Kang upplåtit ett rum som ska användas som ”show room” för svenska företag som vill visa sina produkter och lösningar.



Stephan Dyckerhoff från SCA och Fredrik Fexe, Exportrådet, inviger detta svenska show room där svenska företag alltså i framtiden kommer kunna ställa ut. Konceptet kommer också kunna utvecklas och användas i flera länder, ta kontakt med oss på Swecare om ni är intresserade.



SCAs monter.



En annan Swecaremedlem, Gambro, ställer ut. Nu fortsätter dagen med möte med koreanska hälsoministern och sedan middag med kungaparet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar