onsdag 12 september 2012

Idag hölls höstens första möte inom äldrenätverket. Det var väldigt roligt att se flera nya ansikten på plats och vi hoppas att ni som var med för första gången också vill delta i framtiden.



Hans Winberg presenterade Leading Health Cares  regeringsuppdrag med syfte att påbörja arbetet med att utarbeta ersättningsmodeller för vård och omsorg av de mest sjuka äldre. Första rapporten i arbetet är nu publicerad och går att ladda ner på LHC:s hemsida.



Från Exportrådet Polen kom Wilhelm Wojtasik och presenterar möjligheter för tjänsteföretag på den polska marknaden. Polen har på senare år haft mycket imponerande tillväxt. Det är en stor marknad som ligger geografiskt nära Sverige som också de står inför en stor utmaning när det kommer till en åldrande befolkning. Exportrådet hade identifierat 3 konkreta affärsmöjligheter; nödlarm (som i nuläget inte används i Polen), hemtjänsten där det finns en brist på seriösa och långsiktiga aktörer samt äldreboende.



Vår nya projektledare Maria Blomdahl presenterade Swecares nya Vinnova-finansierade projekt. Där kommer vi att titta på tjänsteföretags möjligheter till internationalisering och ta fram en framgångsrik internationaliseringsmodell. Tjänsteföretag som definieras som SMEs och är intresserade av att delta i projektet får gärna höra av sig till maria.blomdahl@swecare.se.



Maria Helling avslutade med att berätta om planerna på ett MoU med Sydkorea inom området hälso- och sjukvård och äldreomsorg. Vi pratade också om vikten av att formalisera nätverket och kartlägga vilka företag och organisationer som vill delta i nätverket och vad de har att erbjuda. Detta som i ett led att få ihop ett helhetskoncept inom äldrevård som vi snabbt kan hänvisa till när utländska aktörer kommer med förfrågningar om den "svenska" modellen! Arbetet med detta kommer att dra igång på allvar i höst och ni som har förslag och idéer på hur det ska gå till får gärna höra av er till ylva.wide@swecare.se.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar