måndag 8 mars 2021

Välkommen till team Swecare - Stella Ezimoha

Förra veckan tackade vi av Lara Sievers som avslutat sitt vikariat i förtid och välkomnade Stella Ezimoha som förstärkning till teamet. Stellas akademisk bakgrund är i etik och mänskliga rättigheter och arbetslivserfarenhet från bland andra TV4 nyhetsredaktion, produktionsbolag, Regeringskansliet samt tidigare praktik på Utrikesdepartementet.

Under sin tid på Swecare kommer Stella bland annat ansvara för Swecares rapport om svensk hälsoexport. Med sin erfarenhet av rapportskrivande kommer det bli högst intressant läsning som planeras publiceras innan sommaren. 

Vi ser fram emot att introducera Stella i våra kommande möten med er medlemmar. Är ni nyfikna på Stella finns här en kort intervju.

Berätta kort om dig?
- Pappa invandrade från Afrikas folkrikaste land Nigeria, till mamma i Härjedalen – Sveriges minsta landskap befolkningsmässigt. Det kontrastrika mötet är signifikant för min karaktär, vill jag tro. Jag är nyfiket lagd och rör mig mellan finrum och förort, varav det förra inte är mer åtråvärt än det senare. 

Hur väl känner du till Swecare?
- Jag är bekant med kansliet från ett tidigare arbete, men life science-området är delvis nytt för mig! Det blir en givande växelverkan mellan att erbjuda en utifrån-blick och samtidigt förkovra mig i Swecares fokusområden. Hos Swecare möter både internationell marknad; offentlig, privat och akademisk sektor; samt ett litet, familjärt kansli. Det är en attraktiv kombination som jag tror gagnar verksamheten. 

Hur känner du inför ditt uppdrag? 
- Det är med stort engagemang jag tar mig an mina nya ansvarsområden. Swecares vision om en värld där alla har en god och jämlik hälsa, harmoniserar väl med min personliga drivkraft att främja mänskliga rättigheter och hållbara, ömsesidiga samarbeten globalt. Jag ser även fram emot att bearbeta och etablera nya sätt att främja Swecare och våra medlemmar som en del av det svenska ”exportpaketet”. 

Kort fakta om Stella Ezimoha

Bor: Stockholm
Familj: Stor, spretig, hjärtlig!
Utbildning: Masterexamen i mänskliga rättigheter med huvudfokus i etik, dubbelkandidat i statsvetenskap och kriminologi samt diverse strökurser i antropologi, religion och filosofi.
Gör vid sidan av arbetet: Min guilty pleasure är reality-showen ”Real Housewives”. Alla städer. Alla säsonger. Om och om och om igen.
Lyssnar på: Min mormor Ewa Mannerstål. Hon är min bästis och idol!
Läser: Just nu den tyska politiska teoretikern Rainer Forsts rättviseteori. Bokmässigt är jag extremt smal och nördig, önskar att jag läst mer skönlitterärt. Men med valfri bok inom etik har jag ett nonstop-hyperfokus.
Hur många språk talar du? Har bott och har familj i Oslo så norskan är godkänd. Jag kan föra mig på spanska, men den tål att putsas på. 
Dold talang: Jag skriver otroligt fort på tangentbord utan att titta. Jag tror att jag hade varit en fantastisk förhörstranskribent.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar