måndag 8 mars 2021

Välkommen till team Swecare - Stella Ezimoha Mannerstål

Förra veckan tackade vi av Lara Sievers som avslutat sitt vikariat i förtid och välkomnade Stella Ezimoha Mannerstål som förstärkning till teamet. Hon har det senaste arbetat med kommunikation, bland annat på TV4:s nyhetsredaktion,  produktionsbolag samt under praktik på Utrikesdepartementet.

Under sin tid på Swecare kommer Stella bland annat ansvara för framtagandet av rapporten om hur Swecares medlemmar och hur svensk export på life science-området påverkats av Coronapandemin. Med sin erfarenhet av rapportskrivande kommer det bli högst intressant läsning som planeras publiceras innan sommaren. 

Vi ser fram emot att introducera Stella i våra kommande möten med er medlemmar. Är ni nyfikna på Stella finns här en kort intervju.

Berätta kort om dig?

- Min far invandrade från Afrikas folkrikaste land Nigeria, till min mor i Härjedalen – Sveriges minsta landskap befolkningsmässigt. Det kontrastrika mötet är signifikant för min karaktär, vill jag tro. Jag är nyfiket lagd och bekväm i de flesta miljöer: från finrum till mysbyxa i orten, varav det förra inte alltid är mer åtråvärt än det senare. 

Hur väl känner du till Swecare?

- Jag är bekant med kansliet från ett tidigare arbete, men life science-området är delvis nytt för mig! Det blir en givande växelverkan mellan att erbjuda en utifrån-blick och samtidigt förkovra mig i Swecares fokusområden. Hos Swecare möter både internationell marknad; offentlig, privat och akademisk sektor; samt ett litet, familjärt kansli. Det är en attraktiv kombination som jag tror gagnar verksamheten. 

Hur känner du inför ditt uppdrag? 

- Det är med stort engagemang jag tar mig an ansvaret att åstadkomma en kärnfull kartläggning som är tilltalande till sin utformning. Jag ser även fram emot att, med min kunskap inom strategisk digital kommunikation, etablera nya sätt att främja Swecare och våra medlemmar som en del av det svenska ”exportpaketet”. 

Kort fakta om Stella Ezimoha Mannerstål

Bor: Norrmalm, men hjärtat finns i uppväxtorten Rissne
Familj: Stor, spretig, hjärtlig!
Utbildning: Masterexamen i mänskliga rättigheter, dubbel kandidat i statsvetenskap och kriminologi samt diverse strökurser i antropologi och filosofi för nöjets skull.
Gör vid sidan av arbetet: Min guilty pleasure är reality-showen ”Real Housewives”. Alla städer. Alla säsonger. 
Lyssnar på: Min mormor Ewa Mannerstål. Hon är min bästis och idol!
Läser: Just nu den tyska politiska teoretikern Rainer Forsts rättviseteori.
Hur många språk talar du? Svenska, engelska, hyfsad norska i och med syskon i Oslo. Jag kan föra mig på spanska.
Dold talang: Jag skriver otroligt fort på tangentbord utan att titta. Jag tror att jag hade varit en fantastisk förhörstranskribent.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar