onsdag 9 november 2011

Mötesdag

Idag var en intensiv mötesdag. Morgonen började med ett möte med Roland Sossi från Exportrådet i Bagdad, det händer en hel del i Irak på sjukvårdsområdet, och Swecare undersöker för tillfället möjligheterna för våra medlemmar att göra affärer i landet. Håll ögonen öppna för Irakaktiviteter!

Sedan var det dags för möte med Jakob Kiefer, andreman på vår ambassad i Peking, och högst inblandad i resan som går om drygt en vecka. I Kina satsas nu stort på att skapa ett Life Science-kluster bland de svenska företagen för att ta samarbetet och företagsfrämjandet på hälso- och sjukvårdsområdet vidare. Programmet för resan börjar falla på plats och känns riktigt bra och spännande. Förutom delegationsledare Maria Larsson så kommer statssekreterare Ragnwi Marcelind att delta tillsammans med ett antal företag och organisationer.20111109-052512.jpg
Jakob Kiefer funderar kring life science-företagens roll i Kina.

På eftermiddagen var det dags för S4D-gänget att ta sig till Uppsala för att träffa SGU, Sveriges Geologiska Undersökning, en myndighet som har ett liknande uppdrag som Swecare om att skapa företagssamarbeten i utvecklingsländer. SGU arbetar med gruvnäringen i Sydafrika, Namibia och Botswana och har precis inlett kontakter med Zambia.


20111109-053309.jpg
Patrik och Lena passar på att jobba på tåget till Uppsala.

SGU:s projekt är redan inne på andra året och därför kunde Rune Johansson och Jan-Olof Arnbom dela med sig av en rad intressanta erfarenheter.20111109-053502.jpg
Rune Johansson och Jan-Olof Arnbom, två trevliga herrar med stor Afrika-erfarenhet.

Vi vill uppmana alla intresserade företag att kontakta oss med synpunkter, erfarenheter och idéer angående samarbete med utvecklingsländer framför allt i Afrika!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar