fredag 10 februari 2012

Vinterstockholm

 Under min morgonpromenad från Slussen till jobbet lyste solens strålar upp takåsarna i Gamla Stan och man kände någonstans att vi trots den bitande kylan går mot ljusare tider. Stockholm är vackert!

Vi har haft en spännande vecka på Swecare, tagit emot besök av Bagdads guvernör och arrangerat ett seminarium om Indien tillsammans med Swedish Medtech och LIF. Bra talare från olika håll, vår ambassadör Lars-Olof Lindgren, Ashok Patil som arbetat i många år med sjukvård både i Sverige och Indien, forskaren Abul Mandal samt våra medlemsföretag Bactiguard och Elekta berättade om sina erfarenheter av Indien.

I nästa vecka är det styrelsemöte, vilket vi ser mycket fram emot. Det är alltid kul att träffa ledamöterna i vår styrelse och få lite feed back på det vi håller på med. Bra, dåligt, för mycket, för lite av något.. Skriv gärna en rad ni som inte deltar i styrelsemötena men ändå har åsikter!

På söndag den 18 februari går också årets första delegationsresa av stapeln. Det bär av till Indien under Göran Hägglunds ledning och inte mindre än 12 företag deltar. Tillsammans med generaldirektören för Folkhälsoinstitutet, representanter för Socialstyrelsen, Socialdepartementet, Swecare, ambassaden, Tillväxtanalys och Exportrådet kommer vi vara över 50 personer. Resan går till Delhi och Hyderabad och veckan slutar med ett möte i den Joint Working Group som är satt att implementera MoU:t mellan Sverige och Indien på hälsoområdet. Swecare är företagens representant i denna arbetsgrupp, så ni som har frågor som ni vill sätta på den politiska agendan hör av er till oss innan fredag den 24 februari! I nästa vecka kommer också en indisk journalist, Sanchita Sharma från den stora dagstidningen Hindustani Times, som gör ett förreportage för delegationsresan och kommer för att lära sig mer om den svenska hälso- och sjukvården. Vi har satt ihop ett superprogram som innefattar besök på CMIV i Linköping, utställningen om Nya Karolinska, intervjuer med Göran Hägglund och äldresamordnare Eva Nilsson Bågenholm och mycket mer. Programmet är tight, men om ni skulle vilja träffa henne får ni höra av er så ska vi se om vi kan pressa in någon ytterligare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar