tisdag 10 april 2012

Möjligheter i SudanDet visar sig att det finns en massa afrikanska länder som är intresserade av närmare kontakter med Sverige. Idag hade vi något oväntat besök av Sudans ambassadör i Stockholm, Hans Excellens Abubakr Hussein Ahmed, som presenterade Sudans projekt "Khartoum Health City". Sudan vill utveckla sjukvården i landet, både den offentliga och privata, och vill gärna samarbeta med svenska företag inom hälso- och sjukvårdssektorn. Förutom att bygga ett stort antal nya sjukhus så behövs modern utrustning inom alla tänkbara områden. Ambassaden planerar ett Sudanforum i september då svenska företag inbjuds att möta partners från Sudan. Mer information om detta kommer!

4 kommentarer:

 1. Helt underbart. Kolla dock upp MR-situationen i Nordsudan innan ni gör något praktiskt!

  SvaraRadera
 2. Det här låter väldigt intressant. Är just nu på väg ner till Sydafrika och Botswana i samma ärende. Vi kommer nog se en stor förändring i Afrika de närmaste 15 åren.

  SvaraRadera
 3. Spännande Johan! Som du vet besökte Swecare nyligen Zambia och Kenya och vi har precis börjat planera för en aktivitet med företag i Afrika i höst. Det kommer helt klart hända en massa på de afrikanska marknaderna de kommande åren och det gäller att vara med i det här skedet. Kanske vi kan prata mer om när du är tillbaka efter din resa!

  SvaraRadera
 4. Ja, jag tycker definitivt att vi borde träffas. Verkar ju som vi har verksamheter som gör att vi kan samarbeta på ett ganska konkret sätt.
  Du når mig alltid på +46 226 464 115 (både fast och mobil).

  SvaraRadera