lördag 2 juni 2012

Omslag som sticker ut

I det senaste numret av Vd tidningen 3.2012 kommer nog en del av er känna igen omslagsflickan. Det är inte mindre än vår Vd Maria Helling som fick pryda tidningen och intervjuades för ett speciellt inslag som heter Profilen. Det blev en personlig intervju om Swecares VD och hennes utmaningar i vardagen.

För er som inte känner till Vd tidningen så är det en ny tidning fylld med nyttig läsning för Sveriges alla vd:ar. Nyttoperspektivet genomsyrar hela tidningen som bland annat fokuserar på vd:ns arbete i vardagen, med sin organisation och sitt ledarskap.

Ett utdrag ur artikeln:

Efter flera år i kulisserna på Socialdepartementet hade Maria Helling lärt sig ett och annat av att betrakta ministrar och chefer i strålkastarljuset. Representation vid konferenser, besök i andra länder och att inta en mer aktiv plats som moderator på scenen, det kundel väl hon göra lika bra som de andra? Trots att hon inte drivit företag eller varit chef tidigare sökte och fick hon jobbet som ny vd för Swecare för ett år sedan.

- Vd har en klang av burgen farbror. Men jag tänkte: jag kan inte jobba kvar i 30 år på samma ställe för att jag inte vågade testa, säger Maria.

Ladda ner Vd tidningen 3.2012 – del 1 (PDF)
Ladda ner Vd tidningen 3.2012 – del 2 (PDF)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar