onsdag 13 juni 2012

TurkietDå var vi på plats i Ankara, anlände igår kväll och hann precis se fotbollsmatchen. Lite nedstämda men fast beslutna att ta nya tag inleder vi med ett frukostmöte med statssekreterare Karin Johansson och ambassadör Håkan Åkesson där företagen får möjlighet att briefa om sina frågor som de behöver hjälp att ta upp med tex ministry of healh. Svårigheter att förstå systemet för upphandling och reimbursment verkar vara genomgående.

Dagens första möte är därför med Health Industry Employer’s Association som håller en presentation om just upphandling. organisationen verkar vara ungefär Swecares motsvarighet. Ett framtida partnerskap har redan föreslagits.På eftermiddagen är det dags för seminarium om turkisk/svenska samarbetsmöjligheter. Företagen får i ett antal paneler presentera sig och diskutera vilka produkter och lösningar de kan bidra med.

En intensiv dag som avslutas med en mottagning på ambassadörens residens, måste vara ett av de vackraste residensen Sverige har. Ett fantastiskt hus i en fantastisk trädgård mitt i Ankara.Efter en timmes speed mingel är det dags för bussen igen och iväg till flygplatsen. Inatt sover vi i Istanbul och fortsätter programmet där imorgon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar