tisdag 14 augusti 2012

Swecare är åter på kontoret!

Efter vad som känns som en lång, kanske inte alltid så solig, men ändå skön och uppvilande sommar, sitter vi nu här på kontoret igen. Alla är inte på plats än, Cécilia har sen semester och kommer först på måndag, men Ylva ska komma in på torsdag och Patrik och Lena är på plats. Christer har jobbat en del redan, han förbereder som bäst resan till St Petersburg och var där i slutet på juli för att se till att arrangemangen genomförs på allra bästa sätt. Det kommer bli en spännande resa, under många år har länsstyrelsen och landstinget i Stockholm byggt upp ett samarbete med St Petersburgsregionen och Christer Andersson har varit med för Swecares räkning och byggt upp ett nätverk som nu medlemmarna kan dra nytta av. Mer information om resan kommer presenteras på nätverksmötet den 22 augusti klockan 9.

Augusti är ovanligt intensiv i år. Redan den 30:e anländer höstens första högnivåbesök, den koreanska hälsoministern. Under statsbesöket till Korea i maj där Maria Larsson deltog, träffades ministrarna och Maria såg till att bjuda sin koreanska kollega till Sverige. Ett tecken på hans intresse för Sverige är att han så snabbt väljer att acceptera inbjudan. Den 30:e augusti arrangerar vi tillsammans med Socialdepartementet Sweden-Korea Forum on Ageing följt av en utställning där företagen får visa upp sig för den koreanska delegationen. Missa inte att anmäla er till detta!

Slutligen vill jag passa på att påminna om höstens stora seminarium med fokus på Afrika, den 19 september sker detta och är gratis för Swecares medlemmar. En heldag modererad av Maria Borelius med flera mycket insatta och kompetenta afrikaexperter, bland annat Aviva Freudmann från Economist Intelligence Unit.  Nyligen presenterade the Economist rapporten The Future of Healthcare in Africa. Adam Lagersted, tidigare rådgivare till den zambiske hälsoministern och nu verksam vid ambassaden i Lusaka samt Peter Stein en av Sveriges ledande experter på Afrikas ekonomiska utveckling. Vi bjuder också på exklusiv lunch där ni får mingla och träffa ambassadörerna från en rad afrikanska länder. Dagen avslutas med redogörelser från företag som är aktiva i regionen och ett block kring finansiering och vilket stöd som institutioner som Swedfund, Sida, Exportrådet och EKN kan ge företag som funderar på att ge sig in på någon afrikansk marknad. Anmäl intresse till patrik.barje@swecare.se.

 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar