tisdag 23 oktober 2012

Rundabordssamtal om funktionshinder med delegation från Botswana



Idag arrangerade Swecare ett rundabordssamtal med en delegation från Botswana ledd av Hon. Gloria Somolekae, Assistant Minister, Presidential Affairs and Public Administration. Delegationen var i Sverige för att lära sig mer om hur Sverige arbetar med funktionshinder och dagens rundabordssamtal blev ett mycket bra möte om vikten av högkvalitativa hjälpmedel i arbetet med funktionshindrade. Botswana är i topp bland de länder i Afrika söder om Sahara som arbetar aktivt för att förbättra situationen för funktionshindrade.



Anna Lindström från Hjälpmedelsinstitutet höll en presentation om deras arbete med hjälpmedel för funktionshindrade.



Claes Hulting, VD och grundare av Stiftelsen Spinalis talar om hur en bra rullstol möjliggör för en rullstolsbunden person att vara en aktiv del av samhället. Sedan 2010 driver Spinalis ett projekt i Botswana för att etablera rehabilitering av personer med en ryggmärgsskada. Claes ser stora affärsmöjligheter i Botswana och framhåller att landet har en mycket god affärskultur.

Under rundabordssamtal deltog även svenska representanter från FEAL, Univox, RG Aktiv Rehabilitering och Wellspect Healthcare .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar