torsdag 29 november 2012

Asia Pacific Health Care and Life Science Day

Idag var jag och Maria på Exportrådets Asia Pacific Health Care and Life Science Day.  Asien är en mycket intressant region som haft en stark tillväxt under mycket lång tid och står för 11% av svensk export inom hälso- och sjukvårdsområdet.  Utgifter inom sjuk- och hälsovårdssektorn väntas dessutom öka med 151% till år 2020.  Detta sammantaget gör att regionen  är av stort intresse för Swecare och det var stort fokus på två av de länder som Swecare arbetar mest med för tillfället, Kina och Indien.Larry Leksell från Elekta var key note speaker och presenterade Elektas erfarenheter från regionen. Som regionens största marknad la Larry stor vikt på Kina och pekade på vikten av att bygga upp starka lokala kontakter. Efter Leksell så bjöds ett antal företag upp på scenen som  bland annat diskuterade problemen med att finna rätt distributör. Råd från panelen var att verkligen göra hemläxan innan man går in på nya marknader, bygga relationer och att tänka långsiktigt.

[caption id="attachment_10758" align="alignnone" width="540"] 3 Swecare medlemar i panelen: Roland Andersson - Hemocue, Johan Rugfelt - Bactiguard och Mathias Jämtin - Human Care[/caption]

Dagen var fullspäckad med information och reflektioner från Exportrådets olika kontor, EKN och SEK samt företag med erfarenhet från att arbeta i regionen.

[caption id="attachment_10759" align="alignnone" width="540"] Gunnar Preifors - SCA, ställer en fråga till den kunniga panelen[/caption]

Swecare håller för närvarande på att planera vilka länder som ska stå i fokus under 2013 och framåt. Vissa marknader är redan klara t.ex. Kina dit vi arrangerar en ministerledd delegation i mars/april. Indien fortsätter vi att fokusera på inom ramen för vårt Sida-projekt och andra länder som diskuteras är Sydkorea, Singapore och Brasilien. För en chans att påverka, ta kontakt med Swecare redan nu och berätta vilka marknader ni vill fokusera på. Ju mer information vi har om era prioriteringar desto bättre blir våra aktiviteter!

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar