fredag 9 november 2012

Invigning av Hjälpmedelsinstitutets och Micasas Nationella inspirationsmiljö

Medan de andra begav sig mot Uppsala igår stannade jag i Stockholm och deltog i invigningen av HIs och Micasas nationella inspirationsmiljö. Inspirationsmiljön består av två lägenheter och ett visningsrum där man får inspiration och kunskap som kan bidra till utveckling av nuvarande och framtida bostäder för människor med funktionsnedsättningar och äldre. Det stora antalet deltagare på invigningen vittnar om hur stort intresset är för hur man anpassar boende så att äldre ska kunna bo hemma så länge som möjligt.



Eftermiddagen började med att Joakim Larsson, Stockholms äldre- och ytterstadsborgarråd invigde inspirationsmiljön.



Invigningstalade gjorde trendspanaren Göran Adlén. Talet var mycket underhållande och bland annat pratade Göran om hur varumärken påverkas när tillgängligheten till sociala medier gör det enkelt för konsumenterna att sprida  sina åsikter. Vidare pratade Göran om den köpstarka grupp som är på väg in i pension och hur deras höga levnadskrav kommer att påverka äldreomsorgen.



Oskar Jonsson från HI demonstrerar Giraffen.



De väldesignade lägenheterna fulla med produkter som underlättar för äldre att bo kvar hemma är definitivt något att visa upp för de internationella besökare som vill lära sig om svensk äldreomsorg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar