fredag 16 november 2012

Medica

Igår anlände jag till världens största mässa för medicinteknik, Medica i Düsseldorf. Medica är otrolig stort med 17 olika hallar och 2011 uppgick antalet utställare till 4500. Exportrådet hade under mässan en svensk paviljong där flera av de svenska företag på plats ställde ut.I tillägg till den svenska paviljongen så anordnade Exportrådet också ett antal seminarier på "Sverigebåten" där många av företagen bodde.På torsdagskvällen anordnades ett seminarium om de Västeuropeiska marknaderna. För att belysa de olika förutsättningarna på de Västeuropeiska marknaderna hade Exportrådet satt ihop en panel med representanter från fyra olika länder. Bradley Gould, VD Prospitalia, representerade Tyskland, Gunnar Goblirsch, Upphandlingsansvarig medicinteknisk utrustning NKS, representerade Sverige, Ed Roling,  Zorgservice XL, Holland och Rupert Robin, Avantec Ltd. UK/ Guy’s and St. Thomas’ Hospital, England. Seminariet var mycket intressant och det efterföljande minglet likaså.

[caption id="attachment_10666" align="alignnone" width="540"] Bactiguard ställde inte ut men var på plats för att träffa potentiella kunder[/caption]

[caption id="attachment_10667" align="alignnone" width="540"] Petter Bäckgren, VD Kibion, var på plats och ställde ut[/caption]

Medica är ett mycket intressant forum för företag, organisationer och andra aktörer inom hälso- och sjukvårdsbranschen. Det var som alltid trevligt att stöta på de medlemsföretag som var på plats och i tillägg till detta har jag träffat många intressanta nya företag som vi hoppas se på Swecares aktiviteter i Sverige inom kort.

1 kommentar:

  1. Medica 2012 i Düsseldorf har drygt 4500 utställare och väntas få c:a 150000 besökare. Inom det "nya teknikområdet" Telemedicin finns en del svenska medicinteknikprodukter representerade och samverkar med utställare av t ex distansvårdplattformar som t ex den koreanska H3 Systems.

    Bertil Ottertun

    SvaraRadera