tisdag 29 januari 2013

Arab Health

Arab Health är en av de största hälsomässorna i världen och Swecare var på plats i några dagar för att träffa företag och lära sig om hur hälsosystemet ser ut i Förenade Arabemiraten.  Arab Health pågår mellan 28-31 januari i Duabi och har funnits i 37 år.

[caption id="attachment_10995" align="alignnone" width="540"]IMG_2081 Statssekreterare Gunnar Oom inviger den svenska paviljongen[/caption]

Regionen är mycket intressant för svenska företag och det var trevligt att se så många bekanta ansikten i Dubai. Business Sweden arrangerade en svensk paviljong där ett tiotal svenska företag ställde ut.I tillägg till detta hade Swecaremedlemarna Elekta, Getinge, Bactiguard och HemoCue sina egna utställningsområden.IMG_2092Business Sweden hade också satt ihop ett sidoprogram för företagen där Gunnar Oom och Sveriges ambassadör i Förenade arabemiraten Max Bjuhr delvis medverkade. Idag började vi med ett möte på Dubai Health Authority purchasing department för att sedan fortsätta till Rashid Hospital för ett rundabordsamtal på temat infektionskontroll.
IMG_2108

Lärdomen från Arab Health är att det finns stora möjligheter för de som är beredda att satsa i Förenade arabemiraten och resten av regionen.  Diabetes och andra livsstilssjukdomar är kraftigt utbredda i landet och man har dessutom en utmaning i att utveckla vårdcentraler för att avlasta specialistkliniker och sjukhus. Min uppfattning är att Sverige har ett gott rykte och att intresset för svenska lösningar är stort. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar