torsdag 11 april 2013

Återträff för Zambiadelegationen

[caption id="attachment_11655" align="alignnone" width="540"]Statssekreterare Karin Johansson är delar med sig av sina reflektioner kring Zambiadelegationen Statssekreterare Karin Johansson delar med sig av sina reflektioner kring Zambiadelegationen[/caption]

Igår arrangerade Swecare tillsammans med Socialdepartement en återträff/uppföljningsmöte med deltagare från vårens delegationsresa till Zambia. Syftet med mötet var att låta företagen ge feedback på delegationen, presentera vilka resultat den gett, samt att inspirera varandra. I mötet deltog Statssekreterare Karin Johansson som agerade delegationsledare i Zambia. Karin Johansson var mycket nöjd med resan och nyfiken på vilka resultat den gett.

Alla företagen tyckte att resan hade varit mycket givande och flera av dem hade fått avgörande affärskontakter och arbetar nu aktivt mot Zambia. På grund av resans goda resultat och det stora intresset för Zambia planerar Swecare att göra en intern uppföljningsresa i maj, följt av en uppföljningsdelegation i november, troligen i samband med en delegationsresa till Uganda.

bild (55)

Mötet innehöll även en presentation av Maria Stridsman från Sida som presenterade deras olika finansieringsinstrument, Private Public Development Partnership (PPDP), Planning Grants och Innovations Against Poverty (IAP), vilka företag som arbetar mot utvecklingsländer kan söka om de uppfyller vissa kriterier. Mer information om dessa finner du här. Den 22 april anordnar Swecare ett seminarium om just finansieringsmöjligheter för aktiviteter i utvecklingsländer och representanter från bland annat Sida och Swedfund kommer att delta. Vänligen kontakta anna.riby@swecare.se för anmälan och mer information.

[caption id="attachment_11653" align="alignnone" width="540"]Mingel Mingel[/caption]

Zambia kommer att vara ett fortsatt prioriterat land för Swecare under vårt Sidafinansierade projekt och vi uppmanar alla företag intresserade av Zambia och Afrika söder om Sahara att kontakta oss.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar