onsdag 26 juni 2013

Sustainable Healthcare - Berlin

Igår deltog jag på ett seminarium om Sustainable Healthcare i Berlin. Seminariet var precis som det i London i slutet av maj arrangerat av Sustainable Business Hub, stiftelsen TEM och respektive ambassader. Seminariet var välbesökt och Swecare bidrog med en presentation om vår syn på den svenska hälso- och sjukvården och en hållbar sjukvård.

IMG_2693

Johannes Brundin från Sustainable healthcare hälsade välkomna

bild 3

Swecare bidrog med en presentation om vår syn på den svenska hälso- och sjukvården och en hållbar sjukvård

IMG_2701

En ny talare i Berlin var Rachel Billod-Mulalic från kommitén för sustainable development in healthcare, C2DS.
Hon berättade om kommitténs arbete för en mer hållbar sjukvård som bland annat går ut på att utbilda om gröna upphandlingar.

IMG_2706

Ett antal företag var med även denna gång.
Bland andra NFO Drives med frekvensomriktare som sparar upp till 70% energi.

IMG_2712

Anna Palminger presenterade region Skånes miljöarbete Regionen ska bli helt fri från fossila bränslen i både transporter och energi användning senast år 2020. Anna arbetar med CLIRE projektet - Climate friendly health and care - som är ett EU-projekt som drivs av Region Skåne och Malmö stad. Projektet ska minska utsläppen av växthusgaser och samtidigt fungera som ett demonstrationsprojekt för klimatsmart hälso- och sjukvård.

IMG_2727

Ernst-Georg Krohm från Charite - ett av Europas största universitetssjukhus  - presenterade sjukhuset arbete med att minska energianvändning.

Efter seminariets slut bjöds det på tilltugg och mingel i ambassaden. Seminariet var mycket lyckat och flera av företagen fick värdefulla kontakter. Sverige ligger i framkant när det kommer till hållbar sjukvård och det är viktigt att vi lär oss ta vara på de sektorer där vi är konkurrenskraftiga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar