fredag 13 mars 2015

Seminarium om MENA-regionen med fokus på Saudi och Irak

Idag arrangerade Swecare tillsammans med Business Sweden ett seminarium om MENA-regionen med speciellt fokus på Irak och Saudiarabien. 

Jörgen Lindström, Sveriges ambassadör till Irak, började med att ge oss en uppdatering om läget i Irak. Trots att läget är oroligt poängterade Jörgen vikten av att fortsätta det långsiktiga samarbetet med Irak på hälsoområdet. Sverige har ett samarbetsavtal på hälsoområdet med Irak som skrevs på 2013 och vi har haft ett flertal delegationer till Irak de senaste åren. Även på hemmaplan har aktivitetsnivån varit hög med seminarier och inkommande besök. 


 Ali Shakir, chef för Business Sweden Irak och Saudiarabien, fortsatte med en presentation om läget i MENA och speciellt  i Saudi. Också Ali poängterade vikten av att fortsätta samarbetet med Saudi trots de senaste dagarnas händelser. 


När Swecare förra året gjorde en medarbetsundersökning med våra medlemsföretag så pekades MENA-regionen ut som en av de mest intressanta regionerna och vi kommer naturligtvis fortsätta att utveckla relationerna på hälsoområdet med Saudi, Irak och övriga MENA.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar