fredag 7 september 2018

Lärorik småföretagslunch - en matnyttig avslutning på arbetsveckan

Till trevlig lunch i Renapharmas trevliga lokaler på Östermalm i Stockholm samlades idag en skara med representanter för Swecares småföretagsnätverk. Till livs fick vi en mycket god och nyttig lunch och en lika matnyttig presentation av Nina Nilsson, VP Sales & Marketing på Bactiguard. Vi fick höra om hur Bactiguard över tid systematiserat och kvalitetssäkrat sin process för val av marknad och av distributörer på olika marknader.


Nina gav många tips på vad som är viktigt att tänka på och gav både lyckade och lite mindre lyckade exempel. Ni som inte var med missade en massa goda råd, t ex att inte blir smickrad och falla för distributörer som tar kontakt på mässor med fantastiska förslag, utan snarare lägga ned tid och göra en ordentlig analys av marknadspotentialen och förbereda etableringen väl. Då får man också ett bättre förhandlingsläge gentemot potentiella distributörer.

Om ditt företag är redo för internationell expansion och gärna vill ha stöd från andra företag i samma situation - hör av dig till oss, så bjuder vi in dig till nästa tillfälle lite längre fram i höst. Detsamma gäller om du har tips på ämnen eller talare för kommande luncher! 

Stort tack till Caroline på Renapharma och Nina på Bactiguard för en trevlig och lärorik lunch!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar