måndag 19 november 2018

Swecare goes Göteborg!

För någon vecka sedan samlades en stor del av Swecares arbetsstyrka på Stockholms C, för att ta tåget till Göteborg. Vi har länge haft ett besök i planerna, för att träffa några av våra trevliga medlemsföretag på hemmaplan och passa på att knyta kontakt med nya och gamla bekanta.

Mikaela, Anna, Shampa och Maria på vift!

Först besökte vi Getinge i deras fina lokaler och fick bl a höra att vart fjärde operationsbord kommer ifrån dem, och att de satsar mycket på utbildning av både distributörer och användare. Näst på tur var Abigo, som når 70 länder med t ex det bakteriebindande plåstret Sorbact som tillverkas i Askersund. Sista besöket dag 1 gick till AstraZeneca i Mölndal, där vi fick går runt i deras interaktiva "Molecular World" innan vi träffade Bioventure Hub (https://www.azbioventurehub.com/) där framväxande bioteknik och medtech företag och akademiska grupper ges tillfälle att dela lokaler och interagera med "bigpharma" och varandra.

Losec molekylen

Vi avslutade dagen med en väldigt trevlig AW vid Kungstorget. Ett mysigt sätt att hinna träffa fler medlemmar, partners, gamla och nya bekanta.

Dag 2 började med en morgonpromenad till Elof Hanssons kontor, med utsikt över hamnen. Vi diskuterade bl a vikten av att Sverige kan bidra till konkurrenskraftiga och lättfattliga finansieringslösningar, genom t ex EKN och SEK. Vi kan konstatera att det är i Göteborg man ska jobba om man vill ha utsikt över vattnet! Särskilt avundsjuka blev vi över utsikten från Cellmarks kontor. Det var också spännande att höra om Cellmark Medical. De kan tack vare sin internationella närvaro hjälpa till att koppla utvalda medtech tillverkare med lokala distributörer, sjukhus och andra kunder runt om i världen.

Fint väder - fin utsikt i Göteborg
Besöket i Göteborg gav verkligen mersmak (inte bara utsikterna över vattnet och räkmacka till lunch). Det var verkligen givande och roligt att träffa medlemmar och partners på Sveriges framsida, så vi lovar att snart komma tillbaka!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar