fredag 14 oktober 2011

Forskning och Utveckling i morgondagens Life Science

      


Under fredagen hölls en inspirerande konferens på Arlanda Business Center om framtiden för den svenska life science-branschen. Vi vet att Sverige är ett innovationsrikt land. Det finns många goda exempel på forskningsarbeten som lett till stora industriella framgångar både nationellt och internationellt. Dagens fråga var hur företag och projekt inom life science-branschen fortsatt kan vara framgångsrika med den ökade internationella konkurensen.  Vilka förutsättningar behövs för att svensk life science ska fortsätta att växa? Svaret enligt dagens konferensdeltagare, ligger inom entreprenörskap med fokus på samarbete med politiker, akademi och andra bolag. Konsolidering och bättre beslutsunderlag för småföretagare och att dessa måste våga ta risker och attrahera internationella investeringar och arbetskraft.  Dessutom måste man våga lyfta blicken över kvartalsrapporter och satsa på långsiktighet. Tänkvärt.

2 kommentarer:

 1. Här är en "life-science innovation" som presenterar sig på Svenska Mässan i Älvsjö idag: "Spara och Placera". Det handlar om ett hjälpmedel vid diabetes.Kolla gärna hemsidan:
  http://www.brightercompany.com/node/191

  Man söker kapital genom en intoduktion på Aktietorget, kolla via länken: http://www.stockholminnovation.com/SV/795/brighter-nyemission

  SvaraRadera
 2. Deletera mitt inlägg "Spara och Placera" - det är överspelat eftersom mässan är över.
  Men visst är det svårt att få in kapital till företag där allt hänger på en enda (om än så unik) produkt...

  SvaraRadera