tisdag 20 december 2011

Inför julen...

En sista ynklig vecka innan höstens arbete ska vara avslutat, klapparna ligga under granen och sillen i sin lag... Caroline sitter hemma med snorig näsa men jobbar ändå och på kansliet pågår febril aktivitet. Igår träffade jag Stockholms läns landsting och diskuterade en massa intressanta idéer för hur vi kan samarbeta. Nya Karolinska är naturligtvis av högsta intresse för Swecares medlemmar, men det finns mycket annat som vi också skulle kunna göra tillsammans. Stockholm Care blir nya medlemmar i Swecare från årsskiftet och kommer engageras bland annat i Egyptenprojektet. Ett antal skottskadade egyptier kommer under våren att tas emot på samma vis som de ögonskadade som Uppsala Care tog emot i höstas. Apropå Care-bolagen, så träffade jag även nybildade Umeå Care igår. Vi ser fram emot att jobba med Umeå Care i framtiden och kanske göra någon gemensam aktivitet norröver under våren.

Annat som känns positivt är att vi fått ett bidrag från regeringen för att göra en marknadsvalsanalys, dvs en stor studie av världens länder och vilka av dessa som Sverige bör fokusera på, var vi har bäst förutsättningar att bli framgångsrika inom vård, omsorg och Life Science. Studien ska slutrapporteras sista mars så håll ögonen öppna, vi planerar ett stort seminarium så att medlemmarna ska kunna ta del av resultaten. Samtidigt med detta bidrag fick vi även pengar för att vidarutveckla SymbioCare-plattformen och även här kommer Swecares medlemmar engageras.

Swecare for Development arbetar oförtrutet på. Den 20 februari går resan till Indien med Göran Hägglund och inför detta har ett uppdrag lagts ut på Exportrådet i Indien att ta fram en analys av just den indiska marknaden. Mycket studier och rapporter att se fram emot alltså, ett led i Swecares arbete att bli mer strategiska och ha bättre på fötterna inför resor och andra aktiviteter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar