fredag 24 februari 2012

New Delhi - möte i Indo-Swedish joint working group

Efter hektiska dagar med studiebesök, rundabordssamtal, seminarier och möten är det så slutligen dags för mötet i den joint working group som sammanträder med syfte att ta hälsosamarbetet mellan länderna vidare.

Mötet inleds i Delhi med en lunch på hotell Diplomat.

20120224-041226.jpg

20120224-041306.jpg

Ordförande Shri Keshav Desiraju, Additional secretary på hälsoministeriet.

Under mötet gicks sedan de pågående samarbetena igenom. Gemensamma projekt inom områden som mödrahälsa och säkra aborter. I veckan som gick genomfördes en workshop om alkoholmissbruk som svenska folkhälsoinstitutet och Public Health Foundation of India arrangerade tillsammans. En forskarskola för unga forskare har också genomförts, KI och India Council of Medical Research är samarbetspartner, en grupp indiska forskare besökte Sverige i januari och under året planeras ett återbesök från den svenska sidan. Ett letter of Intent undertecknades också under året av smittskyddsinstitutet och deras indiska motpart.

20120224-042044.jpg

För första gången fick några av företagen som deltog i delegationen möjlighet att vara med i JWG-mötet och presentera vilka områden de är intresserade av att samarbeta med hälsoministeriet inom.

20120224-042407.jpg

Företagen Hemocue, Elekta, Bactiguard och Cavidi deltog i mötet.

1 kommentar:

  1. Det har varit fantastiskt roligt att få följa er på bloggen, se allt ni hunnit med under veckan. Vi på kontoret är mycket stolta över ert arbete och ser fram emot att höra mer när ni kommit tillbaka till Sverige!

    SvaraRadera