torsdag 30 augusti 2012

Sweden-Korea Forum och Expo med Sydkoreas hälsominister

Med anledning av Sydkoreas hälsoministers besök Mr. Rim Che Min arrangerade idag Socialdepartementet ett Sweden - Korea forum med ett efterföljande Expo arrangerat av Swecare. Forumet som fokuserade på äldreomsorg inleddes med att Sveriges ambassadör i Korea Lars Danielsson och Koreas ambassadör i Sverige Eom Seock-Jeong uppmärksammade det fina samarbetet länderna emellan.



Hälsominister Mr.  Rim Che Min tog över med att presentera den demografiska situationen i landet. Sydkorea står inför en mycket stor utmaning när det gäller finansieringen av äldreomsorgen till följd av en åldrande befolkning i kombination med mindre barnafödslar.



Maria Larson berättar om Sveriges demografiska struktur och äldreomsorg. Maria fokuserade speciellt på att äldre människor ska kunna stanna hemma så länge som möjligt och behandlas med dignitet och respekt.



En panel bestående av Dr. HAN Seul Heui, Dr. Kang Daein, Dr. Wilhelmina Hoffman och regeringens nationell äldresamordnare  Dr. Eva Nilsson-Bågenholm diskuterade äldreomsorg och demens. Efter  forumets avslut arrangerade Swecare ett expo där medlemmarna fick möjlighet att visa upp sina produkter och lösningar för ministern och delegationen.



Ingemar Näslund förklarar för Maria Larsson och Koreas hälsominister hur Gold Anchor förenklar och preciserar behandlingen av tumörer.



Vår nya medlem Human Care visar för Ms. Jeong Kyeong-hee från Koreas hälsoinstitut hur deras säng förhindrar skador hos patienter.



Bactiguard pratar infektions kontroll och visar sina lösningar.



Hjälpmedelsinstitutet visar upp sin Giraff.



Maria tackar ministern för besöket och uppmärksammar det snabba återbesöket sen vi var där i maj. Vi märker av ett stort intresse för Sydkorea bland våra företag och ministern underströk sitt intresse av att fortsätta det svensk- koreanska utbytet av kunskap och idéer. Vi är glada och nöjda med ett intressant forum och att så många av våra medlemsföretag ville göra oss sällskap på Rosenbad idag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar