fredag 7 september 2012

Sista dagen i S:t Petersburg

Efter att några av oss igår varit ute och inspekterat det ryska nattlivet så fortsatte idag den mer seriösa delen av resans program. Maria lämnade oss tidigt på morgonen för att hinna hem till styrelsemötet, men för större delen av gruppen började dagen med ett besök på S:t Petersburg Children Hospital. Sjukhuset är offentligt och trots sitt namn inte bara till för barn.



Sjukhusdirektören  Alexander Golyushev tog emot oss och förklarade hur den offentliga vården i Ryssland fungerar och hur hans sjukhus ser på PPP-projekt.



Rundvandring på sjukhuset där Sectra som var med på resan är en av leverantörerna.

Efter besöket på det offentliga sjukhuset besökte vi det privata sjukhuset Medem. Sjukhuset hade en helt annan standard och med 35-40% expats och turister som patienter så kan de ta ordentligt betalt.



Medems sjukhusdirektör Aleksey Zhivov visade oss runt och berättade om privat hälso- och sjukvård i Ryssland.



Här inspekterar Christer rummen som alla är enkelrum och med privat badrum.



Ikväll blir det middag för de av oss som fortfarande kvar och sen tackar vi S:t Petersburg för den här gången. Trots att det ibland kan kännas svårt att ta sig in på den ryska marknaden så tror vi att den erbjuder stora möjligheter för våra svenska företag. Vi har en lång historia av samarbete med den ryska hälsokommittén och redan i höst återgäldar de vårt besök genom att komma till Stockholm. Då ordnar Swecare i samarbete med Stockholms Läns Landsting, Socialdepartementet och Länsstyrelsen ett besöksprogram och rundabordssamtal med Swecares medlemmar. Mer information om detta besök skickas ut inom kort.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar