fredag 23 november 2012

Indienseminarium i Göteborg

Sedan igår befinner sig Swecare på besök i Göteborg för att möta företag och samarbetspartners, samt anordna ett Indienseminarium.


Kvällen innan vårt seminarium åt vi middag med Indiens ambassadör Banashri Bose Harrison
Indienseminariet arrangerades tillsammans med Sweden-India Business Council, Business Region Göteborg och Exportrådet. Det var mycket roligt att se ett stort intresse för Indien och att seminariet var fullsatt.Seminariet inleddes av Indiens ambassadör Banashri Bose Harrison som talade om de goda relationerna mellan våra två länder. Ambassadören beskriver Indien som ”democratic, diverse and dynamic” och uppmuntrar svenska företag att initiera långsiktiga samarbeten med landet. Gällande hälso- och sjukvårdsmarknaden ser ambassadören mycket stor potential för svenska företag och förklarar att Indien, liksom dess hälso- och sjukvårdsmarknad kan delas upp i flera segment med olika köpkraft och behov.Lotta Liljelund från Socialdepartmentet berättar om det samarbetsavtal som skrevs mellan Socialdepartmentet och indiska hälsoministeriet 2009. Samarbetsavtalet innefattar offentliga sektor, forskning och privatsektor. Fokusområden är bland annat infektionskontroll, äldrevård och mental hälsa. Samarbetsavtalet nämns ofta som ett av Sveriges bästa och Swecare representerar de svenska företagen i den arbetsgrupp som tillsatts.Efter Lotta Liljelund höll Pawan Tahlani, Exportrådet, en presentation av den studie som Swecare tillsammans med Exportrådet tagit fram om affärsmöjligheter inom den indiska hälso-och sjukvårdsmarknaden. Den indiska hälsosektorn beräknas växa med 17% de kommande åren till 1700 miljarder 2016. Tillväxten drivs framför allt av en kombination av stora nationella program med syfte att nå ut med sjukvård till de allra fattigaste på landsbygden och den växande medelklassens efterfrågan på högkvalitativ privat sjukvård.

Är du intresserad av att ta del av studien kan du antingen komma förbi Swecares kontor för att få ett tryckt exemplar eller kontakta oss på info@swecare.se så mailar vi dig studien.Ulf Krüger berättade om sina erfarenheter från att arbeta för Astra Zeneca i Indien med att bygga deras R&D anläggning i Bangalore. Enligt Ulf är det viktigt att ha en kulturell förståelse och en öppenhet när man arbetar mot Indien. Det är även viktigt att göra en stor efterforskning när man ska identifiera en indisk partner. Gör man det har man goda förutsättningar att lyckas.
Under de här två dagarna har Swecare även haft bra möten med Västra Götalandsregionen, Mölnlycke, Ågrenska, Carmel Pharma och Surgical Science.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar