onsdag 19 december 2012

Finansiellt stöd som julklapp för småföretag inom Life Science!

Idag var Maria Blomdahl på Länsstyrelsen i Stockholm för att träffa Anders Nordborg. Orsaken till mötet var de nya utvecklingscheckarna för internationalisering som småföretag inom Life Science kan söka. Utvecklingscheckarna vänder sig mot företag  i Stockholms, Södermanlands, Gotlands och Uppsala län. Sista ansökningsdag är 28 februari 2013.

Maxbeloppet som varje företag kan söka  är 500 000 kronor. Bland annat kan man få stöd till projektanställning, utbildningsinsatser, marknadsundersökning mm. Ett krav är att företagen själva bidrar med lika mycket pengar som utvecklingscheckarna ger samt att de har mellan 5 till 50 anställda och en årsomsättning som överstiger inte 50 miljoner euro.

I första hand vänder sig programmet mot företag verksamma inom läkemedel, medicinsk teknik, diagnostik och biotekniska verktyg. Vi rekommenderar alla våra dock alla våra medlemsföretag som är intresserade av internationalisering och uppfyller kriterierna att söka.

Länsstyrelsen kommer att fortsätta att göra satsningar på life science område i framtiden. Om ni har frågor och funderingar hör gärna er till oss på Swecare eller Länsstyrelsen direkt.  För mera information läs på http://www.lansstyrelsen.se/stockholm/Sv/naringsliv-och-foreningar/foretagsstod/affarsutvecklingscheckar-till-foretag-inom-life-sciences/Pages/default.aspx

Lycka till med internationaliseringen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar