torsdag 13 december 2012

Kinaseminarium i Malmö

I onsdags förra veckan var jag och Maria på väg ner till Malmö för att hålla seminariet "Home Based Care - the solution to an aging society". Seminariet arrangerades tillsammans med Det Medicinska Malmö och Umeå Universitet. Vädret gjorde tyvärr att vi  efter någon timmes väntan på Bromma flygplats fick ge upp och bege oss tillbaka till kontoret.



Det var inte bara jag och Maria som inte kunde komma ned utan vi hade sällskap på flygplatsen av Lotta Liljelund från Socialdepartementet och Ewa Ställdal från Bactiguard. Från Umeå var det också flera som inte kunde ta sig ner till Malmö. Vår samarbetspartner Det Medicinska Malmö lyckades trots att delar av arrangörerna och talarna inte närvarade ro igenom seminariet och  över 50 deltagare var på plats.



Kinas Vice konsul Bai Bin underströk vikten av hemmabaserad vård och att seminariet var en perfekt möjlighet att stärka samarbetet mellan Sverige och Kina.



Mathias Hultgren från Sveriges ambassad i Peking informerade om det life science kluster som byggts upp för att stödja svenska företag som vill etablera sig i Kina. Hemmabaserad vård är enligt Mathias en av de största utmaningarna för Kina i framtiden och en möjlighet för Kina och Sverige att samarbeta.



Shufen Cao kom ända från Hangzhou i Kina för att presentera sin studie “The home based elderly care system analysis: An illustration from Hangzhou, China”. I studien förklarar Shufen hur de kinesiska beslutsfattarna planerar och implementerar hembaserad äldreomsorg.  Shufen menar också att det är viktigt med teknik som kan hjälpa äldre att bo hemma längre.

Vi på Swecare är mycket ledsna att vi blev förhindrade att delta på seminariet. Vi planerar att arrangera något i Malmö snart igen och hoppas att vi får tillfälle att träffa alla intressanta företag då. Hör gärna av er om ni är baserade i Skåne-regionen och vill höra mer om Swecare!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar