söndag 9 december 2012

Swecare i Indien - Mumbai

Swecare befinner sig för tillfället i Mumbai i Indien. Tillsammans med Socialdepartementet, ambassaden i New Delhi, Exportrådet och Västra Götalandsregionen (Sahlgrenska International Care, Business Region Göteborg, Gothia Forum och Sahlgrenska University Hospital) kommer vi att besöka Bangalore och Hyderabad. Där kommer vi att delta i rundabordssamtal med delstatsregeringarna Karnataka (Bangalore) och Andhra Pradesh (Hyderabad), samt besöka ett flertal sjukhus. Delegationen var initialt planerade att arrangeras tillsammans med våra företag men på grund av inställda möten i Bangalore har vi valt att skjuta upp aktiviteten till nästa år och ser det här besöket som ett bra tillfälle för oss och att komma närmare delstatsregeringarna och därmed förbereda för en företagsaktivitet 2013.

[caption id="attachment_10833" align="alignnone" width="540"]Middagsmöte med Generalkonsulatet i Mumbai Middagsmöte med Generalkonsulatet i Mumbai[/caption]

Innan våra aktiviteter i Bangalore och Hyderabad har vi valt att stanna till i Mumbai för att besöka det nya generalkonsulatet, vilket kommer att fokusera på företagsfrämjande. Fredrika Ornbrant, Generalkonsul och Gunnar Haglund, Konsul ser en stor potential för främjandet av svenska hälso-och sjukvårdsföretag i Mumbai och övriga städer i delstatsregionen Maharashtra. Swecare är mycket positiva till det nya generalkonsulatet och tillsammans planerar vi att genomföra en aktivitet under 2013.

Värt att nämna är även att Swecare tillsammans med Socialdepartementet, ambassaden i New Delhi och Exportrådet kommer att täffas den 12 december i New Delhi för att diskutera en Indienstrategi för främjandet av hälso- och sjukvården.

[caption id="attachment_10834" align="alignnone" width="405"]Marknad i Mumbai Marknad i Mumbai[/caption]

[caption id="attachment_10835" align="alignnone" width="405"]Mumbai Mumbai[/caption]

Imorgon startar delegationen i Hyderabad, vilket ni självklart kan läsa om på vår blogg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar