torsdag 14 februari 2013

Rundabordsamtal med den ryska delegationen

Idag var sista dagen för besöket från St. Petersburg. Vi började med att återvända till Karolinska Solna där Getinge hade ordnat ett besök på en steriliseringscentral.

20130214-144538.jpg

Rundturen var mycket informativ och uppskattad av delegationen som hade massa av frågor. Efter besöket på Karolinska tog vi oss till Tengboms vackra kontor med utsikt över Slussen.

20130214-142547.jpg

Tengboms kompletterade gårdagens NKS-besök med information om arkitekturen på det nya sjukhuset samt andra projekt på hälso- och sjukvårdsområdet.

Efter lunchen som Tengboms bjöd på fortsatte vi i Swecares lokaler dit vi bjudit in alla våra medlemsföretag. Intresset från företagen var riktigt stort och vi fick trängas runt bordet.

20130214-151504.jpg

Delegationsledaren Tatiana Zasukhina berättade om St Petersburgs sjuk- och hälsovård och vi fick dessutom höra om PPP-projekt i St Petersburg samt lagar och regleringar inom hälsosektorn i Ryssland.

20130214-151038.jpg

Våra företag fick också presentera sig och sina produkter och lösningar.

IMG_2208

Vi avslutade dagen med en buffemiddag och mingel. Det har varit otroligt roligt att ha delegationen här och de har visat sig vara mycket intresserade av vad Sverige har att erbjuda. Inom projektets ramar anordnas under våren också studiebesök i Danmark och Finland innan projektet mynnar ut i en hälsokonferens i St Petersburg 22-23 maj. Swecare kommer att närvara vid konferensen och vi uppmanar alla företag intresserade av den ryska marknaden att göra oss sällskap. Första dagen kommer att vara inriktad på att förklara hälsosystemet och lärdomar från studiebesöken medan andra dagen kommer att vara mer företagsinriktad med företag från Finland, Danmark och Sverige. Vi ser fram emot att fortsätta diskussioner i St. Petersburg i maj!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar