onsdag 13 februari 2013

Rysk delegation på besök

Den här veckan har Swecare besök från en delegation bestående av ett antal personer från St. Petersburgs hälsokommitté, finanskommitté, investeringskommitté och kommitteen för internationella relationer. I delegationen ingår också några representanter från sjukhus och privata kliniker i regionen. Besöket genomförs inom ramen för Nordiska Ministerrådets projekt med syftet att utveckla samarbetet och kunskapsöverföringen mellan St. Petersburgsregionen och Sverige, Finland och Danmark.

IMG_0731

Igår startade besöket på Karolinska Huddinge där Birger Forslund från SLL berättade om det svenska systemet och framtidens utmaningar. På förmiddagen hörde vi också från Christer Andersson, Swecare och Marion Lindh som berättade om patientsäkerhet.

IMG_0744

Efter lunch på Huddinge berätta Mikael Ohrling, sjukhusdirektör på Stockholms Landsting sjukvårdsområde (SLSO) om SLSOs ansvarsområden och Mikaels kollega Lena Lindén presenterade primärvården närmare.

IMG_0746

Vi hann också med ett besök på akuten samt på Huddinge vårdcentral innan vi var tvungen att vända tillbaka. Ryssarna är otroligt intresserade av att lära sig mer om det svenska systemet och frågorna haglade. Det var därför något svårt att hålla tidsschemat, men otroligt kul att intresset är så stort. Idag väntar besök på NKS och Aleris och imorgon kommer de på besök till Swecare för att träffa våra medlemmar.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar