onsdag 13 mars 2013

Kinaseminarium i Malmö

Efter vårt besök i Blekinge igår åkte jag och Maria vidare mot Malmö. Redan på kvällen fick vi möjlighet att träffa några intressanta företag i regionen som vår samarbetspartner Det Medicinska Malmö bjudit in till middag.

IMG_2254

Idag arrangerade vi tillsammans med Det Medicinska Malmö ett seminarium om den kinesiska marknaden i Vinges lokaler i Malmö liknande det vi hade i Stockholm förra veckan.

IMG_2264

Maria berättar om Swecare och vår stundande Kinaresa.

IMG_2266

Lotta Liljelund berättar om Socialdepartementets främjandearbete, relationen till Swecare och hur Sveriges samarbete med Kina ser ut på hälsoområdet. Lotta underströk vikten av att överföra Sveriges goda samarbete med den förra hälsoministern Chen Zhu till den nya, Li Bin.

IMG_2267

Christer Ljungwall från Tillväxtanalys presenterar de tydligaste resultaten av Kinas hälso- och sjukvårdsreformer. Hälsosystemet i Kina är otroligt komplext och vi ser fram emot att lära oss mer på plats i april.

Det har varit otroligt kul att komma ut i landet och träffa företag i Karlskrona och Malmö. Vi har en ambition att röra på oss mer och vi kommer gärna på besök hos både existerande medlemmar och eventuellt blivande medlemmar runt om i landet. Tveka inte att kontakta oss om ni vill ha besök!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar