måndag 18 mars 2013

Mexikoseminarie

Idag arrangerade Swecare tillsammans med ProMéxico ett seminarium om den Mexikanska marknaden. Mexiko är en intressant, stor marknad med ett strategiskt geografiskt läge. Det officiella samarbetet på hälsoområdet mellan Sverige och Mexiko  håller dessutom på att intensifieras och vi tyckte därför att det var hög tid att samla våra intresserade företag och fördjupa vår information om landet.

IMG_0785

Maria hälsar alla välkomna och introducerar Mexicos Ambassadör i Sverige Jorge Lomónaco.

IMG_0794

Ambassadören lyfte  fram den otroliga ekonomiska utveckling som Mexiko genomgått de senaste åren och att landet nu räknas som världens nionde största handelspartnern. Medelklassen har vuxit i stadig takt och beräknas nu uppgå till 60 miljoner människor.

IMG_0797

Handelssekreterare Carlos F. Pérez Ciera berättade om hälso- och sjukvården i Mexico. Fetma är ett stort problem i Mexiko vilket leder till höga siffror av diabetes och hjärtsjukdomar. Dessutom står landet som så många andra länder inför en demografisk utmaning med en åldrande befolkning.

IMG_0808

Olle Johansson från Scandinavian Care berättar om sina erfarenheter från den Mexikanska marknaden. De har öppnat två cancerkliniker i Cancun och  i Querétaro.

bild

Efter seminariet blev det mingel med vin och snittar. Det var mycket intressant att lära sig om den Mexikanska marknaden och vi kommer definitivt att titta mer på hela kontinenten i framtiden. I höst arrangerar vi till exempel en resa till Brasilien och vi tar gärna emot intresseanmälningar redan nu för att kunna planera en riktigt bra resa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar