fredag 21 februari 2014

Seminarium i Göteborg om det offentliga främjandet

Igår var Swecare i Göteborg för att hålla i ett seminarium tillsammans med Business Region Göteborg om det offentliga exportfrämjandet. På kvällen passade vi på att delta på Sahlgrenska International Cares inspirationsmingel.

1

Maria och Ulf Landin från BRG hälsade välkomna till seminariet och introducerade Lotta Liljelund, Socialdepartementet, som första talare. Lotta talade om Socialdepartementets främjandearbete och berättade om de samarbetsavtal (MoU) på hälsområdet som Sverige har med ett antal olika länder. Vidare presenterade Lotta  Swecare som departementets operativa aktör och  berättade  om den utvärdering av Socialdepartementets främjandearbete som genomfördes förra året. Vi lovade att distribuera rapporten och den hittar ni här.

2
Business Sweden presenterade sitt program för att hjälpa småföretag ut på den internationella marknaden, Steps-To-Export. Vi fick också höra från Business Region Göteborg som pratade om sitt omfattande arbete med att hjälpa life science företag i Göteborg och från Enterprise Europe Network som  berättade vad de har att erbjuda life science bolag.

3
Vi hade också bjudit in företag att ge sin syn på främjandearbetet och berätta hur de använt sig av det offentliga stöd som finns att tillgå. Gunnar Preifors från SCA har länge varit en mycket aktiv Swecaremedlem. Här presenterade Gunnar SCAs satsning på Kina där MoU:t mellan våra två länder har underlättat arbetet betydligt.

bild
Anders Elliot från Abigo berättade om bolagets verksamhet och internationaliseringsstrategi. Abigo fyller 25 år i år och finns i över 70 länder. År 2010 tilldelades Abigo Swecare Export Award och statssekreterare Karin Johansson sade om Abigo "Abigo Medical är ett utmärkt exempel på att svensk innovation leder till fler jobb och stadigt ökande omsättning för företaget. Ökad export leder till ökad välfärd, vilket illustreras väl av Abigo Medical som är en mycket värdig vinnare av Swecare Export Award 2010.". Presentationer från seminariet hittar ni här.

bild

Efter seminariet åkte vi vidare till Salhgrenska där Sahgrenska International Care bjöd på en intressant och trevlig inspirationskväll. Lotta Liljelund fick återigen ställa sig i talarstolen och berätta om det viktiga främjandearbete som Socialdepartementet ägnar sig åt. Efter Lotta fick vi höra en spaning om framtiden av trendspanaren Stefan Hyttfors. Vi har haft en mycket spännande dag och kväll i Göteborg med många nya intressanta kontakter. Vi är tillbaka i Göteborg redan den 4e mars då Maria talar på Medtech & Biomaterials 2014.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar