torsdag 27 februari 2014

Besök på Innovationsplatsen Karolinska Universitetssjukhuset

KUS Huddinge

Idag begav jag mig på utflykt till Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge för att besöka Innovationsplatsen. Grå var himlen denna råkalla februaridag och massivt grå var färgen på sjukhuset som tornar upp sig bredvid Södertörns högskola i Flemingsberg. Grått var det dock inte alls inne på Innovationsplatsen där jag skulle träffa Jörgen Larsson som tidigare var chef, men nu lämnat över och fokuserar helhjärtat på att utveckla Karolinskas internationella relationer och samarbeten. Innovationsplatsen skapades för ett par år sedan av bland annat Johan Permert som numera är Utvecklings- och innovationsdirektör på Karolinska, men som fortfarande är drivande i utvecklingen av projektet. Idén är att skapa en mötesplats och en ingång till samarbete mellan sjukvård, akademi och näringsliv. Samarbetet ska tillgodose sjukvårdens behov av bättre och effektivare utrustning, bättre arbetsprocesser och smartare vårdkedjor för patientens bästa. Bland annat drivs Nationella testbädden för innovativ strålterapi inom ramen för Innovationsplatsen. Det ska bli en kreativ mötesplats där vård, akademi och industri gemensamt driver utvecklingen av strålbehandling mot cancer. Långsiktigt syftar projektet till att lösa tydligt identifierade utmaningar inom strålbehandlingsområdet – samtidigt som företag lättare kan utveckla och testa nya produkter i relevant miljö. Andra områden man tittar på är bland annat infektionskontroll samt telemedicin. Läs mer på hemsidan: http://www.karolinska.se/Verksamheternas/Administration/Utveckling-och-Innovation/Innovationsplatsen2/

Jörgen Larsson

Jörgen Larsson är aktiv i det internationella arbetet och deltog bland annat i ett seminarium arrangerat av Swecare och Business Sweden under Arab Health.


Verksamheten är mycket spännande och vi var efter vårt möte överens om att ett närmare samarbete mellan Swecare och Innovationsplatsen behövs!


 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar