torsdag 3 juli 2014

Almedalen onsdag

Igår hade Business Sweden ett seminarium om exportfrämjande där Mikael Damberg och Ewa Björling frågades ut angående regeringens respektive oppositionens främjandepolitik. Mikael Damberg poängterade att det finns många organisationer som arbetar med exportfrämjande och att nyckelorden är ansvarsfördelning och samarbete organisationerna emellan.

På eftermiddagen var det dags för Swecare och OneMeds seminarie "Den sjuka affären – samverkan är botemedlet". Seminariet inleddes med att att Anders Ekholm höll en presentation om framtidens utmaningar i vården. Slutsatsen var att de framtida behoven bör mötas genom att fokusera på ny teknologi och nya lösningar. 
 Seminariet fortsatte med två paneler bestående av Eva Nilsson Bågenholm - Nationell äldresamordnare,  Anders Ekholm - Institutet för framtidsstudier, Johan Falk - OneMed, Linda Andersson - EY, Erik Weiman - Landstinget i Uppsala län, Lisbeth Löpare Johansson - Vårdförbundet, Åsa Himmelsköld -  SKL, Anna Lefevre Skjöldebrand - Swedish Medtech och Anders W Jonsson -  Centerpartiet. Modererade gjorde Anders Wennerberg.

Båda paneler höll med om att ny teknologi är viktig för att möta framtidens utmaningar och lyfte dessutom vikten av att fokusera på patienten och att engagera och få med patienterna i behandlingen. Andra frågor som togs upp var innovationsupphandling, funktionsupphandling och den långa tid det tar att få ut nya produkter i vården.

Seminariet var välbesökt och avslutades med ett trevligt mingel. Nu är Almedalsveckan över för Swecares del och vi ser fram emot en härlig sommar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar