tisdag 26 augusti 2014

Digital Health Days 2014
Under två dagar har Digital Health Days pågått på Älvsjö-mässan i Stockholm. Under dessa dagar hålls ett antal seminarier relaterade till allt tänkbart kring IT, eHälsa, digitala lösningar etc. Ett av årets teman är "how do we go from big data to big value". 
För alla de som jobbar med eHälsa är detta förstås julafton. Vinnova är väl representerat, bland andra Daniel Forslund chefsstrateg myser runt och försöker hinna med så många seminarier som möjligt.
Själv var jag inbjuden att delta i en paneldiskussion på temat Accessible Healthcare. En presentation av Bas Hoefman från organisationen Text to Change på temat how mobile technology is changing healthcare in Africa/ emerging markets inledde seminariet. Text to Change var bl a representerade på Swecares Afrikadag förra året och har ett spännande sätt att arbeta på med hjälp av rådgivning via mobiltelefoner och sms-meddelanden. Efter detta talade Daniel Thysell om projektet Dr Maombi, hur man får få läkare att räcka till och nå ut till en befolkning långt bort från städerna med hjälp av en smart telefonen tillhörande app. Projektet testas i Tanzania med goda resultat. Swecare har haft kontakter även med Dr Maombi tidigare och kommer troligtvis fortsätta samarbeta i projektets nästa fas. Efter presentationerna följde paneldiskussionen där allt från hur modern teknologi kan utveckla vården till hur ett alltför fragmentiserat system med alltför många olika lösningar kan ställa till det.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar