fredag 12 september 2014

Planeringsresa till Indien inför höstens delegationsresa!

Den här veckan har jag och Anna befunnit oss i Delhi för att förbereda inför en kommande delegationsresa till Indien i november. Det blir en högnivådelegation med fokus på femårsjubileet av det Memorandum of Understanding som finns mellan Sverige och Indien på hälsoområdet.
Middag med Bactiguards Peter Mårtenssons 
Business Sweden har också lanserat sin hälsoplattform denna vecka, och vi var självklart med på lanseringen och efterföljande middag. Plattformen består hittills av tre svenska företag som är etablerade i Indien, och som göra gemensamma främjandeaktiviteter inom olika områden och riktade mot utvalda aktörer.
Här tänds papperslyktor i samband med lanseringe
För att förbereda resan har vi varit runt på möten med svenska företag, ambassaden, Business Sweden samt indiska aktörer av intresse för resan. Vi har också samlat in input från svenska företag med erfarenhet av den indiska marknaden inför mötet i Stockholm nästa vecka där MoU:t ska diskuteras och utvärderas av den grupp som är tillsatt för att implementera avtalet. Från Indien kommer det tre representanter för hälsoministeriet för att diskutera avtalet och Swecare sitter med som representant för den privata sektorn.
Elekta var ett av företagen vi besökte

Dagen innan mötet med arbetsgruppen om MoU:t arrangerar Swecare ett rundabordssamtal med det indiska hälsoministeriet. Hör gärna av er om ni är intresserade av att deltaga på rundabordsamtalet den 18e eller om ni vill lämna input till mötet med arbetsgruppen den 19e.

I övrigt är det mycket fokus på Indien nu – på måndag den 22 september får Swecare besök av en sjukhusdirektör från delstaten Gujarat och CEO:n för det stora läkemedelsföretaget Cadila. Välkomna att delta även i det mötet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar