torsdag 7 april 2016

Swecare på Vitalis!

I veckan arrangerades Vitalis i Göteborg och eftersom Swecares nya fokusområdet är Digitalisering så var vi självklart på plats alla tre dagar för att nätverka, lära oss mer och sprida kunskap om Swecare.
Den digitala utveckling har ändrat många förutsättningar för det samhälle vi byggt upp och Sverige har länge legat i framkant när det gäller digitalisering. Vi är dessutom innovationsvänliga och borde därför ha mycket goda förutsättningar för att ta till oss fördelarna av en digitalisering. I nuläget står den internet-baserade ekonomin för 8,2 procent av Sveriges BNP och växer mer än tre gånger snabbare än den totala svenska ekonomin. Vitalis fokuserar på eHälsa och är Nordens största mötesplats på området med över 170 föreläsningar och 3000 deltagare.
Gabriel Wikström var på plats första dagen för att inviga konferensen och lägga grunden för de tre intensiva dagarna genom att berätta lite om den e-hälsovision som antogs i vår. I visionen har regeringen slagit fast att Sverige ska vara bäst på E-hälsa 2025 och nu är det upp till bevis.
Det var många spännande seminarier och något som är väldigt upplyftande är hur samarbetsfokuserade många är. Samverkan och samarbete var ett ledord genom hela konferensen och det är en förutsättning för att vi ska kunna tillgodogöra oss den digitala tekniken för att förbättra och effektivisera hälso- och sjukvården.

Många Swecareföretag var självklart på plats och vi har dessutom träffat flera nya intressanta företag. Överhuvudtaget har det varit tre lärorika dagar med många bra företag, seminarier och möten. Vi ser fram emot att fortsätta arbetet inom Digitalisering på den internationella marknaden och första internationella aktiviteten blir i juni då vi arrangerar en resa till E-health week i Amsterdam tillsammans med E-hälsomyndigheten och Socialdepartementet. I höst har vi dessutom planer på en aktivitet i USA. Har du lust att vara med och påverka vart vi ska, vad vi gör och hur? Hör av er till info@swecare.se så berättar vi mer om hur du kan vara med och påverka vårt arbete!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar