tisdag 3 maj 2016

Indiska ambassaden arrangerar rundabordssamtal om life science

Varje år arrangerar Indiens ambassad "India Unlimited" vilket består av ett antal seminarier för att främja samarbetet mellan våra länder. Swecare är en av många partners i arbetet och deltog i ett rundabordssamtal om life science och innovation.
 
Indiens ambassadör till Sverige, Banashri Bose Harrison, hälsar välkomna
Huvudtalare var Rajiv Modi från läkemedelsföretaget Cadila som samarbetar med ett antal svenska företag. Modi representerar också den indiska industriorganisationen CII. Modi berättade att Indien är en av de största producenterna av generika i världen och kan producera både prisvärdiga och kvalitetsmässiga läkemedel. Enligt Modi är många regleringar och lagar på väg att ändras för att underlätta för läkemedelsproduktionen i landet. 


Hans Wigzell, KI, deltog också och berättade om sin erfarenhet från att samarbeta med Indien. 

Det var ett antal företag som deltog och ställde frågor om lagstiftning och regelverk kring läkemedel i Indien och möjligheter för samarbeten. Sverige och Indien har ett aktivt samarbetsavtal på hälsoområdet och under detta avtal finns ett antal spännande samarbeten på myndighets-, forsknings- och företagsnivå. Ett område som särskilt nämndes under rundabordssamtalet var IT inom hälsa vilket passar mycket bra in i Swecares digitaliseringsfokus.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar