måndag 12 december 2016

Swecares julmingel


Efter årets sista styrelsemöte där diskussionen om "turn key-solutions" gick het, var det i onsdags dags för Swecares årliga julmingel. Övningen hölls traditionsenligt i Svensk Handels lokaler på Regeringsgatan och över 70 personer från företag, sjukvård och organisationer och myndigheter syntes mingla tillsammans. 



Madeleine Harby Samuelsson, statssekreterare på Socialdepartementet till barn-, äldre och jämställdhetsminister Åsa Regnér, talade och nämnde vikten av samverkan mellan vården och samhällets alla aktörer och hur vi alla behöver jobba tillsammans för att nå internationell framgång. Madeleine ska själv leda en delegation till Hongkong och Singapore i februari och sade sig se fram emot detta.


Swecares ordförande Karin Johansson och vd Maria Helling framförde också sina julhälsningar och tackade för ett bra år. Mycket aktiviteter, resor till USA, Kina, Iran, Holland och Finland. Full fart inom de båda fokusområdena Åldrande & Hälsa samt Digitalisering & eHälsa. Försöken att skapa plattformar för helhetslösningar och konsortier som skulle kunna resultera i "turn key-solutions" har pågått under året med målsättningarna att ett svenskt sjukhus sätts upp i Iran och en svensk vårdcentral med inriktning mot äldre i Kina. Sedan i januari sitter Swecare i nya, trevliga lokaler på Sveavägen 63 tillsammans med ett antal partnerorganisationer. Ett aktivt år med många nya kontaktytor har också lett till en medlemstillströmning och i år hälsar vi nästan 20 nya medlemsföretag välkomna.



Bland gästerna syntes medlemsföretag, partners, företrädare för forskning och andra organisationer. Regeringskansliet var välrepresenterat med Socialdepartementet, Näringsdepartementet, UD och Life Science-samordnaren på plats. Det bjöds också på en internationell dimension med ambassadören från Etiopien och den nästan helt nyanlända ambassadören från Indien. Efter ett par timmar med glögg, julmust och utbyte av tankar och idéer kring det internationella arbetet inom hälsa, sjukvård, Life Science, åldrande osv drog sig deltagarna så småningom hemåt i hällande decemberregn. Än en gång vill vi tacka alla i vårt nätverk och framförallt medlemmarna för gott samarbete. Förutsättningarna för ett lyckat 2017 känns mycket goda och nu ger vi järnet de sista två veckorna innan jul med ett par sista möten med digitaliseringsgruppen och Kina-konsortiet, besök hos ett par medlemmar i Uppsala och så frukostmöte om Commonwealth Fund veckan före jul.


Bildresultat för glad tredje advent



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar