fredag 16 december 2016

Vinnande teamet på Student Lab konceptualiserade hur Swecare bygger broar till nya marknader


Lördagen 10:e December besegrade tiotalet Swecare-medlemmar och 4 student team morgontröttheten och intog skolbänken på Berghs School of Communication, som en del av projektet  “E-health tomorrow by Sweden”.

 


Morgonen inleddes av Nima Jokilaakso, på Swecare som gick igenom bakgrunden till projektet och utmaningen som studenterna under dagen skulle arbeta i workshopen ”Student Lab”. Teamen som bestod främst utav kommunikationsstudenter från hela Sverige arbetade under förmiddagen självständigt för att på eftermiddagen få testa sina idéer på de andra teamen för att identifiera brister i resonemanget. Därefter gick medlemsbolagen en runda och svarade på teamens frågor så att teamen kunde ta fram en eller flera slutgiltiga förslag på hur Svenska E-hälsobolag ska kunna paketeras för sälj utomlands.


Sent på kvällen samlades alla till musik från Swedish House Maffia, öl och snacks och såklart riktigt bra och kreativa presentationer.


Efter lång och svår diskussion kunde juryn bestående utav några av medlemsbolagen utse det vinnande teamet av Berghs och KTH studenter. Det vinnande konceptet var centrerat kring hur metaforer kan användas i kommunikationsspråk, symbolik, presentationer och förberedelse inför möten som fokuserar på utbyte och dialog.


 
Läs mer vad vinnarna Lina Saad, David Refki och Josefin Fridlund tyckte om erfarenheten.

GRATTIS! Konceptet är nu satt och arbetet med kommunikationsmaterialet som bland annat består av koncept-och casefilm börjar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar