tisdag 6 juni 2017

Gamla anor, gemensamma utmaningar och nya möjligheter i de Svensk-brittiska relationerna – del 2 Manchester


Efter rundturen i Liverpool under dagen, med ett landskap präglat av både ödetomter och nya kreativa mötesplatser så var det en levande metropol vi kom till på kvällen. Välkomstreceptionen i Bruntwoods nya kontorslokaler i byggnaden ”Neo”, var ett ypperligt tillfälle att träffa de inbjudna gästerna från Manchesters life science kluster samt träffa värden Manchester Science Partnership.

 
 
Citylabs 1.0 var det dags att lära sig mer om vad staden hade att erbjuda i ”Corridor Manchester”, både beträffande akademiska excellens, kliniska försök med närhet till NHS och självklart fanns också digitalisering med på agendan.  Först ut var Danielle McCarron (MIDAS) som varit essentiell för att få till det fina programmet.  Vilket följdes utav presentationer från bland annat Keith Chantler, VD på TRUSTECH som är den första av NHS Innovations Hubbar och i vars roll det inkluderas att hjälpa bolag att förstå hur de får in sina produkter och tjänster i NHS.
 
Dagen avslutades med en tur till den andra framstående regionen inom staden, nämligen MediaCityUK som började som en stadsdel för BBC North men vidare utvecklats till en egen kreativ stadsdel med fokus på design, UX och testmiljöer för kreativa bolag (inkl. digital hälsa) som Jon Corner, VD på The Landing berättade för delegaterna. Vartefter vi fick en egen rundtur i de faciliteter som fanns tillgängliga för bolagen i deras Makerspace.
Det blev ett perfekt avslut för en delegationsresa till en region som formar ett nytt öde för sig i framtiden. En framtid som de svenska bolagen kan ha en konstruktiv roll i eller som Anders Lönnberg, nationell samordnare för Life Science och ledaren för den svenska delegationen till UK utryckte det.
 
“Vikingarna är tillbaka efter 1000 år med en bättre affärsmodell”

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar