måndag 19 februari 2018

Mexico - strong industrial gateway and expanding market for Health & Life Science

I torsdags morse anordnade Swecare och Mexicos ambassad i Stockholm ett frukostseminarium om möjligheternas Mexico. Med sina 120 miljoner invånare utgör landet förstås en egen stor marknad – 14 % av BNP investeras i hälsa – men visste du att Mexico är världens åttonde största exportör av medtech, med en stark tillväxt kommande år, att produktionskostnader inom medtech ligger på 22% under de amerikanska och kombineras med hög produktivitet, och att Mexico har ”världsrekord” i frihandelsavtal? Mexico kommer också på andra plats efter Thailand vad gäller medicinsk turism.

Detta och mycket annat intressant fick vi lära oss under seminariet som inleddes av ambassadör Gasca Pliego och fortsatte med en presentation av Carlos Pérez Cirera –ProMéxico och Mexicos handelssekreterare till de nordiska länderna. ProMéxico finns i nästan alla de mexikanska delstaterna, och har bra kontakter med både nationella och lokala myndigheter, t ex COFEPRIS, den regulatoriska myndigheten.Morgonseminariet avslutades med att Christian Kinch från Bactiguard berättade om deras erfarenheter i Mexico. Hans råd var gör din hemläxa, och gör den sedan igen. Var alltså beredd på att den regulatoriska processen tar tid, men om man är väl förberedd går det snabbare. Ytterligare ett råd är att börja i Mexico och gå vidare till övriga Latinamerikan därifrån.

Sammanfattningsvis gavs en positiv bild av Mexico, som marknad, som produktionsland och som land för vidare export. Nästa år planeras en delegationsresa till dit, och vi kommer att återkomma med fler seminarier och information om affärsmöjligheter under året. Vill du vet mer, hör av till dig oss!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar