måndag 10 december 2018

Swecares julmingel 2018

Efter årets sista styrelsemöte och premiär för vår nya seminarieserie runt temat "personcentrerad vård", var det i onsdags dags för Swecares årliga julmingel. Det har blivit lite av en tradition att varje år få bjuda in er alla till en härlig eftermiddag med skön julmusik, varm glögg, knapriga pepparkakor och sprudlande mingel. Tack till alla som kom och minglade denna decemberkväll, vi var många från företag, sjukvård och organisationer och myndigheter som syntes mingla tillsammans.
Årets gästtalare var ambassadören för global hälsa, Anders Nordström som berättade om Sveriges aktiva arbete på detta område, genomförandet av Agenda 2030 och som generöst delade med sig av sin djupa & breda erfarenhet.
"Det globala hälsomålet handlar inte längre enbart om överlevnad utan om att människor ska kunna leva långa och friska liv", säger Anders Nordström.
Anders Lönnberg, Generalkommissarie, tog vid och berättade om sitt uppdrag att planera och genomföra Sveriges deltagande vid världsutställningen Expo 2020 i Dubai.
På tal om det avslöjades i torsdags det vinnande förslaget i arkitekttävlingen för Sveriges deltagande i världsutställningen Expo 2020. Vinnaren blev Alessandro Ripellino arkitekter. Vinnarförslaget har mottot The Forest och har i sin design av den svenska paviljongen tagit hänsyn till bland annat design, hållbart material och funktionalitet. Läs mer om Sveriges deltagande och tema via länkarna i slutet av vår blogg.

Swecares ordförande Vivianne Macdisi och vd Maria Helling framförde också sina julhälsningar och tackade för ett bra jubileumsår. Mycket aktiviteter och många resor till Indien, USA, Kina, Holland, Frankrike, Turkiet, Tyskland, Rwanda och Uganda, m flera har genomförts. Ett aktivt jubileumsår med många nya kontaktytor som lett till en medlemstillströmning och i år hälsar vi nästan 18 nya medlemsföretag välkomna.

Bland gästerna syntes medlemsföretag, partners, och andra organisationer. Regeringskansliet var välrepresenterat med ss Agneta Karlsson och ss Maja Fjaestad, Socialdepartementet och UD. Efter ett par timmar med glögg, julmust och utbyte av tankar och idéer kring det internationella arbetet inom hälsa, sjukvård, Life Science, personcentrerad vård, osv. drog sig deltagarna så småningom hemåt i den tillsynes stjärnklara och kyliga decemberkvällen.

Än en gång vill vi tacka alla i vårt nätverk och framförallt medlemmarna för gott samarbete. Förutsättningarna för ett lyckat 2019 känns mycket goda och nu ger vi järnet de sista två veckorna innan jul med ett par sista möten, förberedelser inför Arab Health 2019, besök hos ett par medlemmar och lite julstädning veckan före jul.

Varma julhälsningar,
Vännerna på Swecare

Om världsutställningen i Dubai 2020. Här.
Om Sveriges deltagande och tema. Här.
Om arkitekt-tävlingen och uppdraget. Här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar