onsdag 15 maj 2019

Besök hos Fillauer


Ett nyfiket Swecare- gäng var på besök hos Fillauer i Sollentuna häromdagen, ett relativt nytt medlemsbolag till oss, sedan början på 2019.Fillauer utvecklar, producerar och säljer ortoser och proteser. Vi fick inledningsvis en presentation om Fillauers histora, de har funnits ända sedan 1914 och är än idag ett familjeföretag som nu drivs av fjärde generationen ortopedingenjörer. Det är just viljan till att underlätta livet för sina patienter som har varit pushen i deras produktutveckling. Vi hade glädjen att sitta ned med Fillauer Europe´s VD Kevin Moore, säljchef Poya Panah och marknadschef Alexander Engström. Fillauer Europe har sitt huvudkontor i Sollentuna och har därifrån säljansvar för hela världen, förutom Nord- och Sydamerika, Japan och Australien som sköts från moderbolaget i USA. Det svenska varumärket står sig högt även inom området ortopedi, det var vår innovationskraft i Sverige och den högt ansedda ortopedutbildningen i Jönköping som var motiv till placering av huvudkontoret i Sverige.

Vi gick även igenom vilka exportmarknader de har på sin prioriteringslista på kort och långsikt. Den stämde till stor del bra överens med Swecares kommande aktiviteter och vi ska se vad mer som kan läggas till på listan. Besöket var mycket lärorikt och vi fick en guidad tur i produktionen för att få djupare insikt i alla de delar de har under ett och samma tak. Det vi inte förstått innan var hur mycket konst och detaljrikedom som ligger bakom varje produkt. Vi lärde oss även skillnaderna mellan ortos och protes. Att ortoser är olika typer av hjälpmedel som används som ett yttre stöd på en kroppsdel medan proteser ersätter en förlorad eller skadad del av kroppen. En av deras mest omtalade produkter är deras ortos Dynamic Walk som är utvecklad för att göra livet enklare för personer med droppfot för att de ska orka mer, den går att använda i vanliga skor. Vilken förhöjning av livkvalité ni kan förmedla med ert arbete!

Med det här vill vi tacka Fillauer för att ni tog emot oss under en spännande förmiddag och ser framemot att kunna hjälpa er ut på nya marknader och lära känna er ännu mer!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar