torsdag 22 augusti 2019

Laddat batterierna inför hösten?

Känner även ni att sommarsemestern gått fort?! Vi har redan avverkat mer än halva 2019 och snart är september månad här! Här på kansliet är vi full styrka igen och ser fram emot en fullspäckad höst med nya och gamla medlemmar. Den här veckan har vi tagit lite tid för planering men aktiviteterna är redan igång!

I höst har vi spännande resor på gång till Kina och Etiopien där den sistnämnda kommer ledas av statsråd Lena Hallengren den 4-6 november. Vi tar också emot flera inkommande besök från Kina, Argentina, Shanghai, Sydkorea och deltar på aktiviteter i bl a Tyskland samt förbereder för fullt vårt deltagande i EXPO2020. Vårt fokus på Indien fortsätter där vi planerar flera olika aktiviteter under hösten. För 2020 finns planer för resor till Mexico, Sydkorea och Japan. Vi planerar flera seminarier under hösten där företag inom samma områden får möjlighet att nätverka och diskutera hur man kan samarbeta kring exportfrämjande med stöd från Swecare. Den 12 september arrangerar vi ett seminarium om helhetslösningar tillsammans med den globala leverantören av sjukhus och andra anläggningar inom sjukvårdssektorn, VAMED. Vi välkomnar er alla att delta på tredje delen i vår populära seminarieserie "Patienten som en resurs i vården" i slutet på september. Fokus kommer ligga på vad som gäller för mjukvaruföretag/appar för att säkerställa best practice och se till att patienten används som en resurs på bästa sätt. Vilka standarder finns på plats, hur ser arbetet kring utvecklingen av standarder kring detta ständigt föränderliga område är några av frågorna som kommer diskuteras. Vi har glädjen att välkomna SiS, Läkemedelsverket (TBC) och Advokatbyrån Gulliksson för att kunna ge er tips.

En annan glad nyhet är att vår Vd Maria Helling blivit mamma till en liten flicka i slutet på maj och kommer fortsatt att njuta av att vara mammaledig till början på 2020. Under hennes frånvaro välkomnar vi Lotta Liljelund som vår Tf. Vd. Hon började i måndags och har snabbt fått sätta sig in i Swecares vardag! Lär känna Lotta nedan!

Tveka inte att kontakta oss om du har idéer på andra marknader eller områden som du tycker att vi borde uppmärksamma!

Lotta, Anna, Cécilia, Mikaela & Shampa


Berätta kort om dig?

Hur väl känner du till Swecare?
Ganska bra. Jag har tidigare varit ansvarig för exportfrämjande på Socialdepartementet och arbetade då mycket nära Swecare och fick möjlighet att lära känna både organisationen och de duktiga medarbetarna på kansliet. Jag satt även som suppleant i Swecares styrelse. Det ska därför bli väldigt roligt att få lära känna verksamheten från ”insidan”.

Hur känner du inför ditt uppdrag?

Spänd och lagom nervös! Jag ser väldigt mycket fram emot hösten och att få arbeta med kollegorna på Swecare för internationalisering av svensk life science. Det är en rolig utmaning, och lite nervöst, att ta över efter Maria med hennes långa erfarenhet och kompetens på området men tror att det ska gå bra. Jag tror och hoppas att jag kan bidra med nya perspektiv och kontakter från mina egna nätverk.

Varför ska man vara medlem i Swecare?

Därför att Swecare är den enda organisationen som fokuserar på exportfrämjande och internationalisering av svensk life science. Genom ett medlemskap i Swecare får man tillgång till en unik plattform som samlar privata och offentliga aktörer i Sverige och som samtidigt agerar som kontaktyta och ”dörröppnare” till beslutsfattare och viktiga aktörer i andra länder. Just dessa kontakter tror jag kan vara till stor nytta för ett företag i dess internationaliseringsarbete.

Kort fakta om Lotta Liljelund
Bor:
Lägenhet vid Telefonplan
Familj: Ja, en stor och bullrig bestående av föräldrar med respektive, syskon och syskonbarn
Utbildning: Pol.mag. med inriktning internationella relationer
Karriär: Har jobbat i Regeringskansliet sedan 2005 på olika departement men huvudsakligen på Socialdepartementet med främjande, forsknings- och innovationsfrågor. Nyss hemkommen från Peking där jag under de senaste tre åren arbetat på svenska ambassaden med frågor kopplat till hållbart företagande
Gör vid sidan av arbetet: En massa olika, tycker om att laga mat, gå långt och läsa. Vill alltid åka mer skidor, det är planen för kommande vinter
Lyssnar på: Pratpoddar och garanterat omodern taktfast musik som går bra att träna till
Läser: Mycket och gärna, just nu Transit, andra delen i en trilogi av Rachel Cusk, rekommenderas
Det gör mig stolt: Kanske låter töntigt men jag blir löjligt stolt när det går bra för Sverige i sport
Dold talang: Jag är bra på att blanda drinkar och har bra minne

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar