torsdag 14 maj 2020

Välkommen - Lara Sievers - till team Swecare

Det är full fart på kansliet, vi satsar på att förbättra vår hemsida, vår IT-miljö, kommunikationen och genomför dessutom en enkätundersökning där vi fördjupar oss i behoven hos våra medlemmar nu under Covid-19 och hur vi kan vara ett stöd på bästa sätt. Styrkan på Swecare har varit i minsta laget under våren då Mikaela lämnat för föräldraledighet, men den här veckan välkomnar vi Lara Sievers som förstärkning till teamet. Lara kommer närmast från EU:s civila krishanteringsinsats till Libyen där hon bland annat arbetade med politisk och strategisk rådgivning samt utvärdering av insatsens operationella mandat.

Under sin tid på Swecare kommer Lara bland annat ansvara för Mellanöstern och förstås arbetet med Expo2020. Hon har även fått kasta sig in i att sammanställa medlemsenkäten och med sin erfarenhet av rapportskrivande kommer det bli högst intressant läsning som planeras publiceras innan sommaren. Vi ser fram emot att introducera Lara i våra kommande möten med er medlemmar. Är ni nyfikna på Lara, finns här en kort intervju.

Berätta kort om dig?
Jag har varit utomlands i flera år där jag arbetade för EU och NGOs i Bryssel, Marocko, Tunisien och Irak. Senast arbetade jag för EU Delegationen till Libyen och för EU’s civila krishanteringsinsats i Libyen där jag var utsänd av Folke Bernadotteakademin. Tidigare läste jag en Bachelor i European Studies i Nederländerna och en Master i International Peace and Security i London. Jag är född i Tyskland och uppvuxen där samt på Österlen, där jag gärna tillbringar min sommarsemester.

Hur väl känner du till Swecare?
Jag är ny till Swecare men har flera kollegor och vänner som har haft olika arbetstillfällen med Swecare och har talat mycket gott om stiftelsen. Det ska bli spännande att vara en del av Swecare.

Hur känner du inför ditt uppdrag? Väldigt taggad! Jag ser fram emot att arbeta internationellt från ett svenskt perspektiv, dvs att främja internationalisering av just den svenska hälso- och sjukvårdssektorn. Framför allt idag, med Coronaviruset, känns detta uppdrag och Swecares arbete viktigare, men även mer utmanande, än någonsin.

Kort fakta om Lara Sievers

Bor: Hammarby Sjöstad
Familj: Föräldrar, 3 syskon, sambo
Utbildning: Bachelor i European Studies och Master i International Peace and Security, olika fristående kurser vid Lunds Universitet
Gör vid sidan av arbetet: En massa, kanske för mycket ibland. Läser arabiska, spelar piano och tennis, springer, läser böcker och skulle vilja fortsätta med att läsa franska och dansa tango
Lyssnar på: Mycket men favoriten just nu är Summer Wine, Nancy Sinatra och Lee Hazlewood
Läser: Stadserien av Per Anders Fogelström. Just nu läser jag den tredje boken, "Minns du den stad"
Hur många språk talar du? 7, om man ska räkna med spanska som jag läste på gymnasiet
Dold talang: att dansa salsa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar