måndag 3 oktober 2011

Nätverksträff med eHälsoföretag

Idag samlade Swecare och Exportrådet in en mängd eHälso- och mHälsoföretag för att starta upp ett nätverk med fokus på internationella satsningar inom ICT och hälsosektorn. Över 20 olika företag var representerade för att diskutera hur man skapar en gemensam satsning på området. Det kunde konstateras att deltagarna hade många och varierande produkter och lösningar men man var överens om att en gemensam kraftsamling krävs för att få ut svensk eHälsa på nya marknader.


Ett tjugotal företag var representerade. Bland annat HealthSolutions, Novatelligence, RXEye, Medicpen m.fl


Peter Håkansson, Manager Sustainability Research på Ericsson presenterade hur de jobbar med eHälsa och mHälsa.István Kosa från det ungerska universitetet Pannonia och Christian Kavli, Product Manager från Telenor Objects i Norge presenterade pilotprojekt på området.

2 kommentarer:

  1. Jag tror att Mobile Health kommer att bli viktigt både i utvecklingsländer och för riktad vård och tillsyn för människor i rörelse både i arbete och på fritid. Hittade en ny video på YouTube där Ericsson Tesla visar ett kit där t ex Medimi från MedicPen (min uppfattning) skulle kunna passa in för t ex transplanterade, parkinson, diabetes etc.

    SvaraRadera
  2. ... Videon från Ericsson Tesla:
    http://www.youtube.com/watch?v=3zuIcR4odGQ&feature=related

    SvaraRadera