måndag 19 mars 2012

På väg till Bagdad för ett infektionskontroll seminarium stötte jag och medresenärerna Johan Carlsson, generaldirektör för Smittskyddsinstitutet och Kefah Esmael, IQSpaces, minst sagt på svårigheter. Efter att ha spenderat några  timmar på Istanbuls flygplatshotell så flög vi vidare mot Bagdad vid fyra på morgonen. Dessvärre hade en sandstorm dragit igång över Bagdad och efter att ha cirkulerat över staden ett längre tag så vände vi tillbaka och landade i en turkisk stad vid gränsen. Efter någon timme av väntande beslutades det att vi skulle åka tillbaka till Istanbul och att vi skulle få göra ett nytt försök dagen efter.

[slideshow]

Tillslut landade vi i Bagdad över 24 timmar senare än planerat. Efter att vi tagit oss igenom trafikkaoset på Bagdads gator så kom vi precis i tid för min och Johans presentationer som hade flyttats fram till eftermiddagen. På plats från dagen innan var Wilhelm Tham, Getinge och Peter Mårtensson, Bactiguard. Det blev en stressig start på resan, men det är otroligt skönt att vara på plats!

2 kommentarer:

  1. Skönt att ni är på plats och att Johan bär hjälm!

    SvaraRadera
  2. Karl-Evert Mosten20 mars 2012 kl. 11:12

    Skönt att ni är på plats. But be careful out there! När jag reste med Swecare omkring 2000 gick vägen via Amman och sedan jeep 12 timmar genom öknen. Saddam var på plats men flygförbud rådde!!
    Karl-Evert

    SvaraRadera